Hypotheken

Een lening waaraan een hypotheek verbonden is wordt een hypothecaire geldlening, hypothecair krediet of lening met hypothecaire zekerheid genoemd, maar in het gewone spraakgebruik vaak ook hypotheek genoemd.
De geldgever, meestal een bank, is de hypotheeknemer (hij verkrijgt het eerste recht van verkoop) of hypotheekhouder. De geldnemer, de eigenaar van het onderpand, heet hypotheekgever. Deze termen worden vaak omgekeerd gebruikt. Men zegt meestal dat men hypotheek neemt om een huis te kunnen kopen, maar in werkelijkheid geeft men hypotheek.

Heilbron, onze partner voor onafhankelijk hypotheekadvies

Voor alle vragen rondom leningen en hypotheken verwijzen wij u graag door naar een onafhankelijk hypotheekadviseur. Een huis kopen is namelijk één van de belangrijkste financiële beslissingen in uw leven. Een deskundig en goed hypotheekadvies is hierbij erg belangrijk. Wij willen dat u als klant zeker weet dat u het beste advies krijgt. Neem gerust eens contact op met onze partner Heilbron. Zij helpen u graag verder met vragen rondom hypotheken en verzekeringen.

Klik hier om naar de website van Heilbron te gaan.