Aankoop

Een nieuw huis kopen

Heeft u kriebels in uw buik en slapeloze nachten omdat u uw droomhuis elders heeft gevonden? Wij kunnen u bij het aankoopproces begeleiden en deskundig advies geven zonder uw droomhuis door een roze bril te bekijken. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat u een zorgeloos aankoopproces ervaart.

Objectief bekeken is het vreemd dat mensen voor de verkoop van de eigen woning wel een makelaar inschakelen, maar bij het aankopen van een woning geen specialist betrekken terwijl bij de aankoop van uw nieuwe woning de eventuele consequenties vele malen groter kunnen zijn.

Het aankopen van een nieuw ‘thuis’ is een emotionele beslissing. Bij het nemen van die emotionele beslissing kunnen wij u natuurlijk niet helpen, dat is iets persoonlijks. Echter na emotie komt ook het rationele gedeelte, hierbij kunnen wij u natuurlijk wel bijstaan. Door onze regionale markt- en bouwkundige kennis kijken wij met u mee of de woning wel marktconform geprijsd is en of de woning wel of niet in een bouwkundig goede staat verkeert. Ook gaan we na of er mogelijke planologische en bestemmingsplan technische zaken zijn die voor de toekomstige waardeontwikkeling van toepassing kunnen zijn. Kortom, juist bij een emotionele beslissing is een zakelijke begeleiding erg prettig, dit voorkomt teleurstellingen en ongewenste verrassingen.

Als u ons kantoor inschakelt om u te begeleiden bij de aankoop van uw nieuw woning, dan wordt u van begin tot eind begeleid door een vaste makelaar die alles weet van uw persoonlijke woonwens. De makelaar begeleidt u bij bezichtigingen en informeert u over de indrukken die uw makelaar heeft opgedaan in bouwkundig opzicht, dit zal de makelaar na de bezichtiging direct met u bespreken. Ook zal de makelaar een breed onderzoek verrichten naar de buurt, marktontwikkelingen, bestemmingsplannen en de verkoopopbrengsten van soortgelijke woningen in de directe omgeving. Hierdoor zijn wij in staat de woning te taxeren op de werkelijke waarde.

Indien u, nadat wij u hebben voorzien van alle nodige informatie, nog steeds interesse heeft in de woning zullen wij namens u een bod uitbrengen en proberen om voor u een zo goed mogelijke koopsom uit te onderhandelen. Ook proberen wij andere voorwaarden, zoals aanvaardingstermijn en roerende zaken, zo gunstig mogelijk voor u te regelen.

Na een succesvolle aankoop nemen wij samen met u de voorlopige koopovereenkomst door of deze is opgesteld conform de gemaakte afspraken. Als dit klopt, dan zullen wij deze samen met u gaan tekenen.

Op de dag van levering zijn wij samen met u aanwezig bij de woning voor een laatste inspectie. Bij deze inspectie controleren wij samen met u of de woning nog steeds in dezelfde staat verkeert als bij de dag van aankoop. Indien dit zo is, begeleiden wij u naar de notaris alwaar u eigenaar wordt van uw nieuwe ‘thuis’!